ZONESTAR 3, ZONESTAR 4

ZONESTAR

ZONESTAR 3, ZONESTAR  4
ZONESTAR 3, ZONESTAR  4
Mint igértük, jöjjön egy jellemzés a ZONESTAR 3, illetve 4 extruderes nyomtatóiról.
A gyártó hirdetése szerint csak 5 percet vesz igénybe a nyomtató összerakása. Ez nem feltétlenül igaz, ha valaki először szerel össze 3D-nyomtatót. A felhasználói kézikönyvben szereplő utasítások elegendőek, de nem térnek ki minden részletre.
Itt érdemes megjegyezni, hogy a nyomtató nem fizikai felhasználói útmutatóval érkezik, az SD-kártyán digitális formában elérhető! A konklúzió, hogy sok nyomtató összeszerelése után elmondható ezt a típust pofon egyszerű összeszerelni.
Tekintettel arra, hogy a nyomtatót gyors és egyszerű összeszerelésre tervezték, gyanítható, hogy a tervezők kompromisszumot kötöttek a váz-merevség terén, de ez nem így van. A nyomtató váza extrudált alumíniumból készült, ezért nagyon masszív. Ez valószínűleg a nyomtató egyik legfontosabb jellemzője.
A Zonestar mozgásrendszere nagyon hasonlít egyik a Creality Ender 3-hoz. Mindkettő „V-Slot„ alumínium csatornákat és „POM” kerekeket használ, ami egyenletes, csendes és kiváló minőségű nyomtatást eredményez.
Az Ender 3-tól eltérően azonban nem találtam koncentrikus anyákat, amelyek a kerekek meghúzására szolgálnának az alumínium csatornák körül.
Bowden stílusú extrudereket használ, ami azt jelenti, hogy az izzószálat tápláló motorok el vannak választva a forró pontoktól.
A többes extrudálás nyilvánvaló előnye, hogy több színben is nyomtathat anélkül, hogy abba kellene hagynia a nyomtatást és cserélnie kéne a nyomtatószálakat. Egy másik értékes felhasználási eset az, hogy könnyen oldható szálat használnak a támasztékok nyomtatásához, így összetettebb modelleket nyomtathatnak, könnyen oldható támasztékokkal pedig öröm dolgozni.
A nyomtató egyik legkézenfekvőbb előnye a nagy nyomtatási terület. 300 mm x 300 mm x 400 mm
illetve 300 mm x 300 mm x 380 mm méretben, ez meglehetősen nagy modellek nyomtatását teszi lehetővé.
A vezérlődobozban egy szép háttérvilágítású LCD-képernyő található, amely lehetővé teszi a nyomtató összes alapvető funkciójának könnyű kezelését. A vezérlés a már jól bevált „Marlin”
firmware-t használja, amelyet a legtöbb 3d nyomtatónál is használnak.
Köszönhetően a kiváló nyomtatófejnek és a fűtött munkaasztalnak, ez a nyomtató képes PLA, ABS, PETG, HIPS, PVA és más anyagok nyomtatására.
Örömünkre szolgált a nyomtatókat kipróbálni, és fel is vettük a forgalmazott termékeink közé. Megvásárolhatók webshopunkban!

Aká je vaša reakcia na článok?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0