TRONXY XY2-PRO

TRONXY XY2-PRO

TRONXY XY2-PRO
Amikor a gyártó egy új termék értékesítési, illetve marketing stratégiáját építi fel, sok mindent vesz górcső alá. A termék árazása, az adott alapanyagok minősége, a már felépített „brand” hozta ismertség, majd a termék megnevezése mind, mind fontos tényező.
Nézzük a TRONXY XY-2PRO típusnál, mit is jelent a -„PRO”
Míg ezek a kifinomult verziók jellemzően kevés kisebb hardveres fejlesztést tartalmaznak, valamivel magasabb költségek mellett, a Tronxy egy kicsit több jelentést adott a Pro megnevezésnek. A Tronxy XY-2-re építve a Tronxy XY-2 Pro egy teljesen felújított modell - gyakorlatilag egy teljesen más 3D nyomtató.
Az elődhöz képest az XY-2 Pro nagyobb építési térfogattal rendelkezik, 255 x 255 x 260 mm, plusz automatikus szintezést kapott, számos egyéb új szolgáltatás között - mindezt 70 000,- Forintos árazás alatt.
Ha mi ülnénk a Tronxy marketing osztályán, akkor támogattuk volna, hogy ennek a nyomtatónak egy teljesen új nevet adjunk akkora a különbség az elődjéhez képest.
Úgy tűnik, hogy a Tronxy szívére vette a felhasználók visszajelzéseit, és az XY-2 Pro létrehozása során pontról pontra megpróbálta kipipálni a kívánságlistát.
Először meg kell említenem, hogy elképesztően halk, a gyártó ezt külön kiemeli (Ultra Silent Motherboard), de Ilyen például a filament érzékelő zseniális, pótolhatatlan funkciója, ha a nyomtatás során kifogy a nyomtatószál, szünetelteti a nyomtatást, amíg nem cserélünk filamentet. Vagy említhetnénk az áramkimaradás utáni nyomtatás folytatását is biztosító elektronikát. Továbbá az xy2-pro kiemelkedő kiegészítője az automatikus szintezés, és az új érintőképernyős interfésze, amely jól elrendezett és könnyű hozzáférést biztosít a nyomtató összes létfontosságú funkciójához és beállításához. A kezelőpanel vékony kialakítása amely tényleg esztétikailag pozitív előrelépés, sajnos kényelmetlen funkcionalítással párosult (ami azonban könnyen megszokható) ez pedig az, hogy a micro-sd kártya olvasónak a nyomtató hátoldalán találtak helyet.
Az összeszerelhetőségét illetően valóban helytálló amit a gyártó is mond a készülékkel kapcsolatban, könnyen összeszerelhető, mindössze 20-30perc alatt nyomtatásra kész állapotba hoztuk.
Összességében elmondható, hogy a Tronxy XY-2 Pro rengeteg csábító funkcióval rendelkezik, mindezt a sok extrát körülbelül 68 ezer forintos áron kínáljuk. Az egyszerű összeszerelés, az automatikus szintező és az alacsony ár biztosan vonzó a kezdők számára. A haladó felhasználók valószínűleg a nagyobb építési méret, a villámgyorsan felfűthető nyomtatófej és munkaasztal, vagy az ultrahalk nyomtatás miatt választják majd.

Főbb paraméterei:

 • Build volume: 255 x 255 x 260 mm
 • Feeder system: Bowden drive
 • Print head: Single nozzle
 • Nozzle size: 0.4 mm
 • Max. hot end temperature: 275 ℃
 • Max. heated bed temperature: 120 ℃
 • Print bed material: Flexible sheet
 • Frame: Aluminum
 • Bed leveling: Assisted
 • Connectivity: microSD, USB cable
 • Print recovery: Yes
 • Filament sensor: Yes

Link : 3D nyomtató Tronxy XY-2 PRO 255x255x260

Aká je vaša reakcia na článok?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0