Mi szükséges a 3D nyomtatáshoz?

Mi szükséges a 3D nyomtatáshoz?

Mi szükséges a 3D nyomtatáshoz?

Mi szükséges a 3D nyomtatáshoz?

Bár a 3D nyomtató vásárlása a legnagyobb és legfontosabb lépés a 3D termékek nyomtatásának megkezdésében, nem ez az egyetlen. Tehát mi mindenre lesz még szükségfe a  3D nyomtatáshoz?
Szüksége lesz segédeszközökre, nem csak a 3D nyomtató építésekor.

 • 3D nyomtató: egyértelmű, hogy a 3D nyomtatáshoz, 3D nyomtatóra van szüksége. Magát a nyomtató kiválasztását a cikk későbbi szakaszaiban taglaljuk.
 • 3D-s modellek: Saját magának kell létrehoznia vagy letöltenie a 3D-nyomtatáshoz szükséges modelleket az internetről. A cikk utolsó fejezetében olvashatja, hol találhatók letölthető modellek.
 • Számítógép: Le kell töltenie az internetről, (vagy létre kell hoznia) a modelleket, és elő kell készítenie azokat a 3D nyomtatásra ez a folyamat nem működhet számítógép nélkül. A számítógép továbbá fontos a nyomtató-„firmware” frissítéséhez, és egyéb feladatokhoz is.


Bár a hardver nem feltétlenül nagy teljesítményű, egy régi, 4 GB-nál kevesebb RAM-mal rendelkező számítógép nem biztos, hogy elegendő lesz.

 • Szeletelő (3D nyomtatószoftver): Ha 3D modellje már le van töltve, vagy létre van hozva a számítógépén, akkor a 3D nyomtató számára érthető utasításokat kell alkotni belőle. 
  Pontosan erre szolgál a „szeletelőnek” nevezett szoftver. Ennek oka, hogy a modell olyan rétegekre szeletel, amelyekből a nyomtató fel fogja építeni a terméket. De a szeletelőprogramért semmit sem kell fizetnie, a nyomtatógyártók ingyenes letöltést kínálnak a weboldalukon.
 • Izzószál: Az FDM / FFF nyomtatók építőanyagát filamentumnak nevezik, amely egy hőre lágyuló műanyag, amelyet hengerekké formálnak. Átmérője fontos, de az otthoni nyomtatók döntő többsége 1,75 mm vastag szálakkal nyomtat. Tudjon meg többet a 3D nyomtatáshoz használt szálakról szóló cikkünkben.
   

Sablonok 3D nyomtatáshoz letöltésre

 • Thingiverse: a legnagyobb ingyenes 3D modellek adatbázisa, nagyon aktív közösséggel.
 • Cults: ellenőrzött 3D modelleket tartalmazó adatbázis ingyenesen és térítés ellenében. A közösségi termékek mellett itt talál professzionális dizájnokat is.
 • Pinshape: tiszta adatbázis, a legtöbb tartalommal ingyenesen letölthető.
 • MyMiniFactory: átfogó adatbázis modellekről, bizonyított nyomtathatósággal. Számos modell elérhető ingyenesen, a szerző önkéntes közreműködésével.

Aká je vaša reakcia na článok?

like
1
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0